Máslové kuřecí s kukuřicí, hráškem a olivami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
1/2 červené cibule
1 jarní cibulka s natí
1 konzerva sterilované kukuřice
1/2 konzervy sterilovaného hrášku
1/2 sklenice zelených oliv v nálevu
2 dl silného kuřecího vývaru
kousek kapie
sůl
máslo
čerstvě mletý pepř čtyř barev
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Do pánve si dáme rozpustit lžíci másla a zprudka opečeme osolené a opepřené kuřecí maso.

  3. Po opečení vyndáme z pánve a udržujeme teplé.

  4. Na klínky nakrájenou ½ červené cibule necháme ve výpeku z kuřecího masa zesklovatět, a následně přidáme kukuřici, hrášek a podlijeme lehce kuřecím vývarem. Necháme z větší části vyvařit a přidáme na plátky nakrájené zelené olivy a na kostičky kapie. Nijak nezahušťujeme, jen přidáme ještě oříšek másla a najemno nasekanou čerstvou pažitku. Již nevaříme.

  5. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!