Mascarpone koláčky s exotickým přelivem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
180 g čokoládových sušenek nebo kakaových sušenek
50 g vlašských ořechů
100 g másla
1 lžíce javorového sirupu
Náplň:
250 g Mascarpone
200 ml zakysané smetany
100 g bílé čokolády
1/2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
Ovocný přeliv:
5 ks marakuje
1 mandarinka
2 lžíce javorového sirupu
1/2 lžičky želatiny
Zdobení:
plátky mandarinek
máta na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky a vlašské ořechy rozmixujeme na jemno. Přidáme javorový sirup, měkké máslo a zpracujeme v kompaktní hmotu.

  2. Formičky o průměru 12 cm vyložíme sušenkovým základem a dáme do lednice.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Za stálého míchání zašleháme mascarpone. Odstavíme z vodní lázně a vmícháme zakysanou smetanu a zázvor.

  4. Vzniklým hladkým krémem naplníme sušenkové košíčky, opět uložíme do chladu a necháme několik hodin tuhnout.

  5. Mandarinku rozdělíme na dílky, vyfiletujeme a nakrájíme na kousky. Marakuje rozdělíme na poloviny a lžičkou vydlabeme dužninu (dužnina obsahuje semínka, kdo je nemá rád, může propasírovat přes sítko). Vložíme do kastrůlku, přidáme javorový sirup, želatinu a krátce povaříme.

  6. Necháme vychladnout a naneseme na povrch koláčku. Nakonec ozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!