Marocký mandlový závin - M´hencha

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g listového těsta
200 g mandlové moučky
80 g sekaných mandlí
120 g pískového cukru
80 g moučkového cukru
1/2 KL mleté skořice
1/4 KL mletého badyánu
1 PL strouhané pomerančové kůry
1-2 bílky
60 g lehce rozpuštěného másla
K podávání možno:
med
skořicový cukr
kysanou smetanu

Postup přípravy receptu

  1. V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky.

  2. Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dortovou formu nebo kulatý pekáček.

  3. Lískové těsto vyválíme dotenka na obdélník a namažeme rozpuštěným máslem. Potřeme mixovanou mandlovou směsí a zarolujeme do tenkého štrůdlíku. Ten stočíme do šneka a vložíme do formy vymazané máslem. Pečeme cca 30-40 min dozlatova.

  4. Hotový pomažeme máslem. Podáváme pokapaný medem, posypaný skořicovým cukrem a možno i se lžící husté kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!