Mangová pěna (mango mousse)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 zralé mango
2 šlehačky ke šlehání
80 g moučkového cukru
1/2 sáčku želatiny (používám želatinu Varoma)
5 lžic vody

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min). Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku lehce vmícháme do rozmixovaného manga. Želatinu v kastrůlku lehce rozehřejeme a přidáme k ní asi dvě lžíce vzniklé pěny. Za stálého míchání želatinu pomalu vlijeme do rozmixovaného manga se šlehačkou. Ihned dáváme do mističek a necháme chladit v lednici. Na ozdobu jsem použila želé dr. Oetker.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!