Mandlové muffiny s pudinkovým krémem (dietní)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Muffiny:
4 polévkové lžíce mandlí
1 vejce
2 polévkové lžíce arašídového másla
3 polévkové lžíce medu
1/2 hrnku mléka
1/2 kypřícího prášku nebo vinného kamene
špetka skořice
kakaový prášek
(množství podle toho, jak chceme mít muffiny tmavé)
Krém:
1 sáček vanilkového pudinku
250 ml mléka
vanilkový extrakt
tvaroh odtučněný, vanička
stévie kapky

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme pomleté mandle s práškem do pečiva nebo vinným kamenem, skořicí a kakaem. Přidáme vejce, arašídové máslo, med a opatrně vmícháme mléko, aby nám vzniklo mírně hustější těsto, které rozdělíme do formiček na muffiny.

  2. Muffiny pečeme na 175°C asi 17-25 minut. Po dopečení je necháme vychladnout a teprve potom vyndáme z formiček.

  3. V menším množství mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbytek mléka nalijeme do hrnce, přidáme dle chuti tekuté sladidlo stévie, extrakt z vanilky a přivedeme k varu. Rozmíchaný pudinkový prášek přidáme do vařícího mléka a dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Hustý pudink necháme po uvaření, za občasného promíchání, aby se neudělal škraloup, vychladnout. Po vychladnutí přidáme necelou polovinu tvarohu a dobře rozmixujeme. Do plničky na krém nebo mikrotenového sáčku dáme krém a ozdobíme jím povrch muffin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!