Mandlová kolečka

Recepty, Cukroví

Suroviny

cesto
300 g polohrubá mouka
220 g maslo - Hera
2 žloutku
120 g mandle (sparené, ošúpané, oschnuté a pomleté)
60 g práškový cukr
špetka soli
krém:
3 vejce
150 g krystalový cukr
mandľová tresť
200 g maslo
čokoládová poleva (čokoláda na varenie, stužený tuk, 2:1)
mandle na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.

  2. Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C, 10 min. - sledujeme!

  3. Krém: Nad parou šľaháme do zhustnutia celé vajcia s cukrom, ochutíme mandľovou tresťou. Vychladnutý krém po častiach pridávame do masla a vyšľaháme.

  4. Kolieska zlepujeme krémom, namáčame do čokopolevy, pred zatuhnutím zdobíme polovičkou mandle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!