Malé růže (mini dortíky)

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
7 vajec
7 lžic cukru krupice
6 lžic výběrové mouky
1 lžíce kakaa
Krém:
1 máslo
moučkový cukr
250 ml mléka
4 lžíce mouky polohrubé
2 vanilkové cukry
marmeláda
marcipán
Punčovina:
(zbytky korpusu)
marmeláda
kakao
rum
voda
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:

  2. Vyšleháme si vejce s cukrem do pěny, potom po lžících přidáme mouku a kakao a pomalu zamícháme do vaječné pěny a dáme péct na pečící papír do trouby. Po upečení necháme vychladnout.

  3. Krém:

  4. Mléko a vanilkový cukr hřejeme na vodní lázni, přidáme mouku a mícháme než zhoustne. Potom odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, když nám kaše vychladla, tak jí po lžících přidáváme do másla.

  5. Pak si vezmeme korpus (piškot), vykrojíme si kolečka, jedno větší, druhé menší. Spodní (větší), namažeme marmeládou a pak krémem přiklopíme menším kolečkem, dáme chladit do lednice. Mezitím si ze zbytku korpusu uděláme punčovinu: rozdrobíme zbytek korpusu, přidáme rum, kakao, marmeládu, trochu vody a moučkového cukru - zpracujeme.

  6. Pak si vyndáme z lednice připravené slepené korpusy (mini dortíky) a ty punčovinou dotvarujeme do tvaru slzy (jehlan), pak je namažeme jemně marmeládou, nebo zbytkem krému. A zase chladit do lednice.

  7. Mezi tím si rozválíme marcipán a z něj pak opět vykrajujeme kolečka (lístky růže), ty si umělou lžičkou na okrajích ztenčíme a zvlníme. Ty pak postupně od shora obtáčíme marcipánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!