Makrelovo-tvarohová pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1-2 uzené makrely podle velikosti
1-2 vejce natvrdo
50 g změklého másla
1 menší cibule
3 vrchovaté lžíce vaničkového tvarohu
2 menší kyselé okurky
1/2-1 obdélník taveného sýra s pažitkou
1 vrchovatá lžíce majolky
1/2 citronu
pažitka kdo rád slanější osolí(já nesolila, makrely byly slané dost)

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu si obereme od kostí, páteře, kůže a rozdrobíme jí do misky.

  2. Pak si uvaříme vejce natvrdo a necháme ho vychladnout.

  3. Přidáme povolené máslo a utřeme ho vařečkou s makrelou, pak přidáme drobně nakrájenou cibulku, nastrouháme na hrubém struhadle okurky, tavený sýr, tvaroh, vymačkáme šťávu z citronu, nasekanou pažitku a majolku.

  4. Všechno dohromady promícháme,utřeme a nakonec vmícháme nastrouhané vajíčko nahrubo a pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!