Makový RAW závin bez ořechů

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky 2-3 dny naklíčené pohanky nebo alespoň 1 hodinu namočené. (naklíčená je více výživnější...záleží jak spěcháte)
1/2 hrnku lněného semínka
2 lžíce nepraženého kakaa
1 lžička skořice
2 lžíce sladidla např.med, datlová pasta....
špetka himalájské soli
Maková náplň:
3/4 až 1 hrnek máku
citronová kůra
1 hodně zralý banán rozmačkaný vidličkou
skořice
špetka himalájské soli

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku rozmixujeme a zahustíme mletým lněným semínkem, přidáme vše ostatní a zpracujeme v tvárné těsto. Pokud je řidší, zahustíme lněným semínkem.

  2. Nameleme mák a smícháme se všemi ingrediencemi na makovou náplň.

  3. Těsto rozválíme mezi strečovou folií, rozetřeme makovou náplň a svineme. Tato roláda je decentně sladká a někdo třeba dosladí. Lněné semínko po namletí má tendenci rychle žluknout a proto po nakrájení ji opatrujte v mrazáku. Pokud ji nehodláte sníst celou hned.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!