Makovo-limetková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 limetky
250 g másla
150 g cukru krupice
4 vejce
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 g smetany
250 g mletého máku
2 polévkové lžíce pomerančového likéru (nebo 1 PL rumu)

Postup přípravy receptu

  1. Z omytých limetek nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  2. Máslo s cukrem a s vejci vyšleháme do pěny a zlehka do ní vmícháme mouku s práškem a smetanu. Pokud potřebujeme těsto trochu naředit, použijeme mléko.

  3. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme limetkovou kůru a 2 PL šťávy. Do druhé půlky vmícháme mák a likér nebo rum.

  4. Do vysypané formy vlijeme makové těsto a na něj pak limetkové. Vytvoříme mramorování a dáme péct na cca 50minut při teplotě 175°C.

  5. Hotovou bábovku pocukrujeme nebo ze zbytku limetkové šťávy a moučkového cukru umícháme polevu, kterou nalijeme na hotovou bábovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!