Ma'aruta - arabske cukrovi

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
200 g Hery nebo podobného tuku
80 ml oleje
100 ml zakysané smetany
2 lžíce cukru
špetka soli
trocha vody
Náplň 1:
400 g datlových povidel (můžeme nahradit švestkovými)
4 rozdrcené hřebíčky
1/2 lžičky anýzu
1/2 lžičky skořice
Náplň 2:
bílá čokoláda
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, na plátky pokrájený tuk, olej, cukr a sůl smícháme, nakonec přidáme zakysanou smetanu a dle potřeby vodu. Vytvořené jemné těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v lednici 1 hodinu uležet.

  2. Těsto zpracováváme po částech. Každou část, na pracovní pomoučněné ploše, vyválíme do tenkého obdélníku (šířka přibližně 15 cm, ne více, aby cukroví nebyla příliš vysoké;délka dle možnosti).

  3. Obdélník potřeme tenkou vrstvou náplně, delší stranou srolujeme a šikmo nakrájíme na zhruba 2 cm kousky. Takto pokračujeme do vyčerpání těsta.

  4. Pečeme při 200°C cca 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!