Lučina z jogurtu a smetany

Recepty, Pomazánky

Suroviny

700 ml bílého hustého jogurtu
250 ml husté smetany
sůl
pažitka
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vyrobím si doma nejdříve svůj jogurt přímo z čerstvého nadojeného mléka od krávy. Zahřeji 700 ml mléka na 50°C, zamíchám do něj 150 ml koupeného hustého bílého jogurtu s živou kulturou, naliji do šroubovacích sklenic a nechám v teple do druhého dne. Buď na vlažných kamnech, nebo zabalené v peřinách.

  2. Druhý den smíchám jogurt se smetanou, kterou jsem si sebrala z mléka, anebo koupila. Naliji do většího sítka, vyloženého plátýnkem a nechám do druhého dne stát, aby vykapala syrovátka.

  3. Hotovou lučinu přendám do misky, osolím a přidám nasekanou nať cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!