Lososové karbanátky s medvědím česnekem

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g lososa
30 g medvědího česneku
1 vejce
strouhanka
sůl
bílý pepř
citrón
olej (nejlépe ve spreji)

Postup přípravy receptu

  1. Lososa nakrájíme na malinké kostičky, medvědí česnek nasekáme nadrobno. Oboje vložíme do misky, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přistrouhneme lžičku citrónové kůry a přisypeme asi 2 lžíce strouhanky. Vše dobře promícháme, je-li směs řídká, přidáme ještě lžíci strouhanky.

  2. Z připravené směsi utvoříme čtyři karbanátky, dobře je zmáčkneme, aby držely pohromadě a obalíme ve strouhance.

  3. Naklademe je na plech postříkaný olejem a olejem je potřeme i na vrchní straně. Vložíme je do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 10 minut. Pak je otočíme a dopečeme ještě asi 8 minut, ale dáváme pozor, abychom je moc nevysušili. Podáváme je s bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!