Lněné sádlové rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na omládek:
100 ml vlažné vody
lžička sladěnky
10 g droždí
125 g hladké mouky
Dále:
170 ml (g) vody
1,5-2 lžičky soli
lžíce mletého lněného semínka
35 g změklého sádla
365 g hladké mouky
Na potření a posypání:
vejce a lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a uděláme rohlíky, 8-10 kusů. Pokud je třeba, můžeme těsto při práci mírně podsypnout, z hodně pomoučeného těsta jdou rohlíky špatně svinout i vyválet.

  3. Všechny rohlíky necháme kynout na jednom plechu s pečícím papírem nebo fólií, pak je pomašlujeme vejcem, hustě posypeme lněným semínkem a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 7-10 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!