Lívance z ječné mouky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 hrnek ječné celozrné mouky - 250 ml
1 hrnek podmáslí
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
trošku soli
1 vanilkový cukr
1 polévková lžíce krupicového cukru
olej, nebo přepuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a oba cukry, promícháme a přidáme podmáslí, vejce a vymícháme hladké těsto.

  2. Rozpálíme pánev a na přepuštěném másle, nebo na oleji smažíme malé lívanečky.

  3. Podáváme posypané moučkovým cukrem smíchaným se skořicí, nebo polijeme javorovým sirupem. Můžeme přidat ochucenou zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!