Lívance z cukety a ovesných vloček

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední cuketa (nebo 2 menší)
1 hrnek ovesných vloček
1 větší brambor
2 vejce
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička sušeného česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Částečně oloupanou cuketu (menší není třeba loupat) zbavenou jadřince nahrubo nastrouháme do mísy, posolíme, smícháme s ovesnými vločkami, trošku ještě zalijeme vodou a necháme hodinu odležet.

  2. Po hodině na jemném struhadle přistrouháme brambor, přidáme lahůdkové droždí, česnek, žloutky, podle chuti dosolíme a opepříme a promícháme. Pokud se vám zdá cuketová směs řídká, můžete přidat pár lžic strouhánky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který do směsi opatrně vmícháme.

  3. Na lívanečníku trochu vymazaném olejem (nebo sádlem) postupně upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!