Litevský boršč

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g hlávkového zelí
100 g brambor
50 g mrkve
50 g celeru
100 g červené řepy
200 g moravské klobásy nebo jiné klobásy
1-2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce sádla
1 dl kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
pórek
citronová šťáva nebo ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky brambory, mrkev, celer, červenou řepu a pórek nakrájíme na plátky.

  2. Na sádle opečeme na plátky nakrájenou klobásu,p řidáme protlak, zalijeme 1,2 l vody, přidáme nakrájenou zeleninu a brambory, osolíme a vaříme asi 25-3O min.

  3. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou a ještě asi 3 min.povaříme. Dochutíme citr.šťávou nebo octem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!