Litevský boršč
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g hlávkového zelí
- 100 g brambor
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 100 g červené řepy
- 200 g moravské klobásy nebo jiné klobásy
- 1-2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce sádla
- 1 dl kysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- pórek
- citronová šťáva nebo ocet
- sůl
Postup Litevský boršč
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky brambory, mrkev, celer, červenou řepu a pórek nakrájíme na plátky.
Na sádle opečeme na plátky nakrájenou klobásu,p řidáme protlak, zalijeme 1,2 l vody, přidáme nakrájenou zeleninu a brambory, osolíme a vaříme asi 25-3O min.
Smetanu rozmícháme s hladkou moukou a ještě asi 3 min.povaříme. Dochutíme citr.šťávou nebo octem