Listový salát s chobotnicí

Recepty, Mořské plody

Suroviny

očistěná chapadla z kalamárů
2 středně velké mrkve
1 petržel
2 řapíky celeru
2 menší cibule
3 stroužky česneku
2 dl suchého bílého vína
lžíce citrónové šťávy
2 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
směs listových salátů (polníček, frisee, escarola, lollo biando..)
Zálivka:
citrónová šťáva
olivový olej
drcený česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očistěnou zeleninu, nakrájenou na větší kusy, cibuli na půl, česnek vcelku vhoďte do vařící vody, přidejte 2 dl vína, lžíci citrónové šťávy a koření. Chapadla vkládejte do vývaru asi na 10 sekund a vyjměte. Postup opakujte asi 4 x, dokud se nepřestanou víc kroutit. Vařte 30 - 50 minut, dle velikosti. Nechte ve vývaru zchladnout.

  2. Vyšlehejte suroviny na zálivku (česnek můžete vynechat).

  3. Na talíř naaranžujte salátové listy, poklaďte na kousky nakrájenou chobotnici a ochuťte zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!