Linecké řezy s broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g lineckého těsta (koupené v sáčku)
1 hera
3 lžíce vlažné vody
1 broskvový velký kompot
2 vanilkové pudinky
2-3 lžíce cukru
dále:
1 velká zakysaná smetana (400 g)
4 vejce
100 g cukru (krystal)

Postup přípravy receptu

  1. Z lineckého těsta, hery a vody vypracujeme těsto.

  2. Pokud nemáme těsto v sáčku, připravíme se jej podle klasického receptu na linecké.

  3. Broskvový kompot slijeme a broskve nakrájíme na malé, drobné kostičky. Slitou šťávu dolijeme vodou do 1 litru, přidáme 2 pudinky, 2-3 lžíce cukru a uvaříme.

  4. Těsto rozválíme, přeneseme na plech, vytáhneme okraje na cca 2 cm.

  5. Poklademe kostičkami broskví, zalijeme teplým pudinkem a pečeme cca 30 minut na 180°C.

  6. Mezitím vyšleháme 4 celá vejce s cukrem a vmícháme do nich kysanou smetanu.

  7. Koláč po 30 minutách vyndáme z trouby, potřeme připraveným krémem ze smetany a dáme tak na 15-20 minut dopéct. Koláč je velmi dobrý hodně vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!