Lilkové lasagne s pórkovou salsou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

200-250 lasagní
2 velké lilky
250-300 g pórku
100 g másla
80-100 g hladké mouky
1,2 l mléka
strouhaný sýr Gran Moravia
čerstvý tymián
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Neloupané lilky nakrájíme na podélné plátky, silné asi 3 mm a na suché pánvi je rychle ogrilujeme z obou stran.

  2. Nakrájený pórek osmahneme na oleji, pak podlijeme asi sklenkou vody a s tymiánem dodusíme doměkka. Osolíme, opepříme a rozmixujeme.

  3. Na másle osmahneme mouku, zalijeme mlékem a za stálého promíchávání uvaříme bešamel. Dosolíme ho podle chuti a trochu opepříme.

  4. Máslem vymažeme pekáček (asi 20 x 30 cm), na dno nalijeme bešamel, poklademe plátky lasagní. Na lasagně dáme opět bešamel, na něj pórkovou salsu a trochu sýra, poklademe plátky lilku a opět přijdou lasagne.

  5. Vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin, poslední vrstvou musí být bešamel a sýr.

  6. Na 180°C zapečeme asi 30-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!