Lilkové karbanátky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
1 cibule nasekaná najemno
1 větší lilek (nakrájený na kostičky cca 1x1 cm)
4 stoužky česneku
1 chilli paprička
1/2 lžičky sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté skořice
2 lžíce čerstvého koriandru nasekaného
1/2 lžičky soli
1 lžíce sojové omáčky
1 hrnek pšeničných medových pukanců
cca 200 g cizrny (z plechovky)
100 g piniových oříšků
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a zhruba 5 minut ji opékáme.

  2. Pak přidáme nakrájený lilek, nadrobno nakrájený česnek a nasekanou čili papričku. Vše opékáme asi 10 minut.

  3. Pak přisypeme sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promícháme. Celou směs dáme do mísy.

  4. Pšeničné pukance, cizrnu, oříšky s citronovou šťávou rozmixujeme do jemna.

  5. Pokuď to jde hodně ztuha, můžeme přidat 2-3 lžíce vývaru.

  6. Vzniklou pastu přidáme do lilkové směsi, lehce zahustíme moukou a lehce propracujeme.

  7. Mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v mouce a smažíme dorůžova na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!