Lilek zapečený s rýžovou směsí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 ks lilku
1 cibule
2 polévkové lžíce oleje
1 rajče
1 paprikový lusk
4 polévkové lžíce uvařené rýže
1 vejce
svazek petrželové natě
200 ml zakysané smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány po dĺžke rozpolíme, čiastočne vydlabeme. Vzniknuté lodičky posolíme, dužinu pokrájame na menšie kúsky a necháme vypotiť.

  2. Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na drobno pokrájanú papriku a paradajku, pomaly dusíme, pridáme mierne vyžmýkanú dužinu, okoreníme, ďalej dusíme. Vypneme zdroj tepla, pridáme uvarenú ryžu a pokrájanú vňať.

  3. V smotane rozmiešame vajce a vmiešam do chladnúcej zmesi. Naplníme lodičky baklažánov, ktoré sme osušili.

  4. Pečieme pomaly pri 200 stupňoch, horkovzduch asi 45 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!