Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 velký lilek
400 g mletého masa
1 vajíčko
100 g strouhaného sýra
1-2 stroužky česneku
2 dcl smetany na vaření
100 g anglické slaniny
asi 15 cm pórku
sůl
pepř
olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je otřeme papírovou útěrkou a pomažeme utřeným česnekem.

  2. Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, strouhaný sýr, sůl a pepř a pořádně vše propracujeme.

  3. Na dno pekáčku nejprve naskládáme kolečka lilku, které potřeme mletým masem, posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a následně poklademe anglickou slaninou. Nakonec na směs naklademe zbytek lilku a pekáček vložíme do vyhřáté trouby.

  4. Pečeme na 250°C asi 20 minut, poté zalijeme smetanou a pečeme na 200°C asi ještě 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!