Levandulové lanýže

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 ml smetany
60 g másla
250 g tmavé čokolády (dala jsem 60%)
1 lžíce medu
sušená levandule - 3 špetky
kakao na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a necháme změknout v mikrovlnné troubě.

  2. Smetanu, levanduli a máslo přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme med.

  3. Poté směs přecedíme a scezenou hmotu přiléváme k čokoládě. Mícháme, dokud se vše nespojí dohladka. Necháme vychladit do hustoty krému, kterým naplníme cukrářský sáček a na pečicí papír, posypaný kakaem, stříkáme hromádky.

  4. Po zchladnutí je obalíme v kakau a umístíme do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!