Levandulové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

210 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
lžička levandulového oleje viz poznámka
lžička sušené levandule
1 žloutek
Poleva:
150 g moučkový cukr přesátý
kousek přecezeného bílku
borůvky (šťáva nebo červené a modré potravinářské barvivo)
Drobné cukrové zdobení(kuličky)

Postup přípravy receptu

  1. K surovinám na klasické linecké těsto přidáme několik kapek levandulového oleje a sušené květy a zpracujeme.

  2. Mezi dvěma fóliemi rozválíme, vykrájíme tvary.

  3. Upečeme.

  4. Borůvky prolisujeme nebo v trošičce horké vody rozmícháme barvivo tak, aby výsledek byl levandulově fialový. Po kapkách přidáváme k cukru a bílku a umícháme polevu.

  5. Jemnou zdobičkou zchladlé pečivo ozdobíme a dozdobíme cukrovými perličkami. Můžeme polevou jen potřít a posypat perličkami. Cukroví není převoněné, ale levandule je tam příjemně znát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!