Lentilkové cookies

Recepty, Moučníky

Suroviny

170 g másla pokojové teploty
3/4 hrnku třtinového cukru
1/4 hrnku bílého cukru
1 vejce větší
2 lžičky vanilkového extraktu
2 hrnky hladké mouky
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička sody
špetka soli
1 hrnek lentilek

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  2. V jedné míse vyšleháme máslo s oběma cukry. Přidáme vejce a vanilkový extrakt.

  3. V jiné míse smícháme mouku, škrob, sodu a sůl. Tuto směs pomalu přimícháváme k “mokré” směsi. Nakonec přimícháme lentilky. (Můžeme si ponechat asi 1/4 hrnku lentilek na položení navrch.)

  4. Lžící dáváme na plech, vyložený pečícím papírem, kopečky (3ks x 4ks – cookies se ještě rozplácnou). Pečeme 8-10 minut.

  5. Hotové sušenky necháme na vyndaném plechu ještě asi 2 minuty, poté přemístíme, nejlépe na mřížku, a necháme odležet do zchladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!