Ledvinkový kuba samotáře Rermora

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 ks vepřových ledvinek
3 ks střední cibule
hrst krup
hrst vloček
sůl
pepř (mletý)
paprika (mletá)
kmín (celý)
rozmarýn (špetka)
sádlo (vepřové)

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky připravíme klasickým způsobem (nakrájíme, vyřízneme, propláchneme, necháme uležet v mléce či vodě na 24 hodin). Druhý den nejdříve několikrát propláchneme velkou hrst krup v horké vodě a dáme vařit do změknutí. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme koření dle vašeho gusta a klasicky začneme ledvinky dusit.

  2. Zhruba 15 minut před koncem dušení přidáme velkou hrst vloček a dál dusíme. Následně přidáme již uvařené a propláchnuté kroupy. Ještě chvilku povaříme.

  3. Podáváme rustikálně“ s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!