Ledový salát s ředkvičkami, smetanovou zálivkou a krutony

Recepty, Saláty

Suroviny

1 hlávka ledového salátu
6-7 ředkviček
1 starší tmavý rohlík
červená cibule na ozdobu
1 lžíce olivového oleje
kousek másla
Zálivka:
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kyšky nebo podmáslí
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme rohlík na kostičky a na másle opečeme do křupava. Omytý a osušený salát natrháme na kousky a ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Smícháme smetanu s kyškou a dochutíme cukrem, solí, česnekem a pepřem. Salát promícháme s ředkvičkami a zakápneme olejem.

  3. Na talíři upravíme porce, které zakápneme smetanovou zálivkou a posypeme krutony. Celé to ještě lehce poprášíme čerstvě mletým pepřem a poklademe klínky červené cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!