Lasagne zapečené s rajčaty a mletým masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení lasagní (zn. Adriana)
1 plechovka krájených rajčat
tvrdý strouhaný sýr podle chuti
Masová směs:
800 g mletého masa
2 cibule
5 stroužků česneku
2 plechovky krájených rajčat
250 g Passata di Pomodoro
(pasírovaná rajčata)
oregano
tymián
bazalka
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji restujeme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky. Potom přidáme mleté maso a vše za průběžného míchání, asi 10 minut, společně opékáme.

  2. Přidáme 2 plechovky krájených a 250 g pasírovaných rajčat, bylinky a sůl. Necháme 10 - 15 minut vařit bez pokličky.

  3. Do pekáčku dáme jako první vrstvu masové směsi, na ni dáme vrstvu lasagní, opět vrstvu masové směsi. Na masovou směs vždy dáme na drobno nakrájenou čerstvou bazalku. Pokračujeme až do zaplnění pekáčku, jako poslední skončíme vrstvou lasagní na ně dáme 1 konzervu krájených rajčat a opět posypeme bylinkami.

  4. Pečeme v troubě, vyhřáté na 180' na 20 minut, pak přidáme na hrubo nastrouhaný tvrdý sýr a zapečeme ještě dalších 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!