Lasagne se špenátem (2)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 balíčku lasagní
1 kg mletého masa
1 rajčatový protlak 250 ml
0,5 kg rajčat
stroužek česneku
500 g špenát Bonduelle
3 cibule
tymián
oregano
pepř
sůl
olej
sýr
Bešamel:
1 l mléka
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si ve větší pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, dáme nakrájené rajčata a osolíme a o pepříme, necháme podusit. Po 15 minutách přidáme mleté maso, tymián, oregano a za stálého míchání necháme povařit a nakonec přimícháme protlak.

  2. Špenát necháme rozmrazit, podle chuti přidáme česnek (já dával bez něj). Zatím si připravíme v menším hrnci bešamel. Rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme hladkou mouku, dokud nám nezhoustne a na závěr přilijeme horké mléko a 5 minut povaříme.

  3. Na vymazaný pekáč pokládáme na dno na plátky nakrájená rajčata a na ně postupně vrstvíme lasagne, masovou směs, bešamel a sýr. Do jedné vrstvy dáme jenom špenát. Jako poslední je vrstva bešamelu.

  4. Potom 30-35 minut zapékáme v troubě na 180°C. Nejlepší je nechat lasagne po vyndání s trouby nechat trošku vychladnout aby se nám nerozpadly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!