Langošky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

0,5 kg hladké mouky
0,5 kg polohrubé mouky
500 ml mléka
250 ml zakysané smetany
42 g droždí
1 lžička cukru
1 lžička jedlé sody
špetka soli
Směs:
několik stroužků česneku
kečup
slunečnicový olej
chilli vločky
sýr Eidam

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme mouky, mléko, zakysanou smetanu, droždí, sůl, cukr, jednou sodu. Vyválíme těsto a necháme 10 minut odpočinout. Po 10 minut vyválíme malé kuličky a připravíme si jej na plato posypané moukou - aby se těsto nepřilepilo. Necháme odpočinout 30 minut - 40 minut.

  2. Při čekání na těsto si uděláme směs na langoše. Do misky lisujeme česnek. Špetkou osolíme, opepříme, podle chuti ochilliujeme, zakápneme olejem a přidáme kečup, zamícháme. Nastrouháme si sýr.

  3. Na rozpáleném oleji smažíme langoškové těsto, kuličku si rozplácneme na placku. Smažíme do zlatavá barvy. Pokud máme dostatečně rozpálený olej, langošku nechte max 1,5 minut. Pomažeme směsí, posypeme sýrem a hodujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy