Kyšková buchta s jablky a brusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru
3/4 hrnku oleje
2 vejce
2 velká jablka nastrouhaná na hrubo
400 g kyšky
1 kakaový puding (prášek)
2 lžíce kakaa
brusinky (podle chuti)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Přidáme kyšku, vejce, olej, jablka a brusinky.

  2. Důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto. Plech (30x40) vyložíme pečícím papírem a těsto rovnoměrně rozprostřeme.

  3. Pečeme na 180-190 st. asi 30-40 minut. Buchtu můžeme potřít jakoukoliv polevou, ale stačí ji jen pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!