Kynuté Honzovy buchty s povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 g droždí
60 g moučkového cukru
250 ml mléka
500 g polohrubé mouky
špetka soli
1 vanilkový cukr
3 žloutky
100 g másla
povidla

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, zbylý moučkový i vanilkový cukr, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek zlehka propracujeme.

  2. Nakonec přidáme polovinu rozehřátého másla, připravíme hladké těsto a necháme ho na teplém místě kynout zhruba 40 minut.

  3. Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na 1 cm silny plát. Rozkrájíme ho na 30 kusů, na každý dáme asi lžíci náplně povidel a zabalíme.

  4. Buchty naskládáme do pekáče spojem dolů. Potřeme je zbylým rozpuštěným máslem a necháme ještě kynout asi 15 minut.

  5. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Nakonec je pocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!