Kynuté dýňové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g hladké mouky
100 g jemně nastrouhané dýně (hokaido)
1 žloutek
30 g droždí
100 ml smetany ke šlehání
50 ml mléka
80 ml oleje
2 lžíce cukru
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
citronová kůra
1/2 lžičky soli
Náplň:
jakákoliv (máková, tvarohová, povidlová...)
Drobenka:
150 g másla
120 g moučkového cukru
200 g polohrubé mouky
Na potření:
kousek másla
rum

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného a oslazeného mléka dáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek a zbytek surovin. Vypracujeme nelepivé, pružné těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na hodinku vykynout.

  2. Mezitím smícháme oblíbenou náplň a uděláme drobenku. Z vykynutého těsta odebíráme lžící kousky, které plníme náplní. Klademe na plech s pečícím papírem.

  3. Do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190°C do růžova.

  4. Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!