Kynuté copánky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2,5 dl mléka
1 vajíčko
70 g másla
600 g polohrubé mouky
špetka soli
100 g cukru
20 g droždí
1 uvařený a nastrouhaný brambor
Ořechová náplň:
1/2 l mléka
100 g cukru
400 g mletých ořechů
1 lžička skořice
Maková náplň:
2,5 dl mléka
250 g mletého máku
1 vanilkový cukr
70 g cukru
citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Z prísad vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho vykysnúť.

  2. Medzitým pripravíme náplne: Orechová: Mlieko privedieme k varu, vsypeme orechy, cukor a škoricu a za stáleho miešania 3 minúty povaríme. Maková: Mlieko privedieme k varu, vsypeme mak, vanilkový cukor, cukor a kôru a za stáleho miešania 3 minúty povaríme. Obe náplne necháme vychladnúť.

  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú rozvaľkáme a rozotrieme na ňu plnku (na 1 plát makovú, na 2 pláty orechovú). Stočíme do závinu.

  4. Záviny rozrežeme pozdĺžne na polovicu tak, že na jednom konci nedorežeme úplne. Stočíme do špirály a konce trocha založíme dospodu.

  5. Preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!