Kynuté bochánky s mákem a švestkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
25 g droždí
250 ml mléka
3 PL cukru
65 g rozpuštěného tuku (Hery)
1/2 vanilkového cukru
trochu citronové kůry
špetka soli
Náplň:
naše oblíbená mak - dle zvyklostí
švestky nebo jiná - tvaroh, povidla - jablečná či švestková,...
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Trochu mléka odlijeme, lehce zahřejeme, přidáme trochu cukru, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít.

  2. Do mísy dáme ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme na těsto. Necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout.

  3. Z těsta ukrojíme kousek, vytvarujeme na placičku, doprostřed dáme lžičku makové náplně, na to položíme 2 půlky švestek. Zabalíme a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova (cca 200°C, 15 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!