Květákové růžičky zapečené se sýrem a slaninou v mletém masu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 vejce
1,5 rohlíku
2 dl mléka na zvlhčení (pokrájeného rohlíku)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
1 lžíce strouhanky
4 střední růžičky z květáku
8 plátků anglické slaniny
4 plátky sýra ementál
olej

Postup přípravy receptu

  1. Květákové růžičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě nebo v páře (ty pak dosolíme po vytažení z páry) a necháme zchladit.

  2. Mleté maso zpracujeme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme směs jako na sekanou.

  3. Na květákové růžičky poklademe do kříže asi 2 cm široké 4 pásky nakrájené z plátkového sýra, na ně také do kříže dva plátky anglické slaniny. Viz fotopostup.

  4. Z ochuceného mletého masa oddělíme kousek, vytvarujeme z něho placičku 1 cm vysokou, položíme ji na plech s pečícím papírem. Já ho raději ještě pomocí peroutky trochu omastila olejem.

  5. Na masovou placičku položíme obalený květák a na něj po částech navrstvíme mleté maso v asi centimetrové vrstvě tak, abychom obalili celou květákovou růžičku.

  6. Tak postupujeme u ostatních růžiček.

  7. Před vložením do vyhřáté trouby hotové bochánky trochu omastíme olejem a pečeme, až je maso upečené. Doba záleží na troubě.

  8. Maso ještě pustí šťávu, tak jí bochánky průběžně potíráme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!