Květák s červenou řepou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
2 červené řepy
máslo
1 cibule
4 vejce
10 dkg slaniny
sůl
pepř
malá špetka muškátu

Postup přípravy receptu

  1. Červené řepy si uvaříme doměkka, samostatně ve vodě cca 40 minut Květákový mozeček připravíme obvyklým způsobem.

  2. Dáme vyškvařit slaninu, přidáme lžíci másla a poté na ni podusíme pokrájenou cibuli a přidáme uvařenýrozšťouchaný“ květák, okořeníme, zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme dokud se vejce nesrazí.

  3. Vařenou červenou řepu nakrájíme na drobné kostičky, já používám mačkátko na bramborový salát, a vmícháme do květáku.

  4. Lze také podávat samostatně, že mozeček řepou bohatě posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!