Kuřecí žaludky na paprikách

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích žaludků
250 g kořenové zeleniny
------
1 cibule
1 čerstvá paprika
lžíce mleté papriky
lžíce sádla
2 lžíce hl. mouky
2 stroužky utřeného česneku
sůl
pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a nakrájené žaludky dáme vařit se zeleninou a solí do měkka. Měkké žaludky scedíme a odložíme. Vývar použijeme později. Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme papriku nakrájenou na kousky. Krátce podusíme a přisypeme mletou papriku.

  2. Krátce orestujeme, přidáme mouku a zalijeme vývarem z žaludků. Vznikne omáčka, kterou ochutíme česnekem, pepřem a chilli podle chuti. Vrátíme žaludky a společně povaříme. Na talíři můžeme přidat kopeček zakysané smetany. Podáváme s chlebem, knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!