Kuřecí vývar s jíško-vaječným svítkem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kuřecí skelety
1 větší mrkev
1 petržel
1 cibule
2 vejce
trochu celeru
olej
hladká mouka
3 kuličky nového koření
pažitka podle chuti
snítka libečku čerstvého nebo i sušený
sůl
pepř
maggi, polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Vezměte hrnec, nalijte studenou vodu. Kuřecí maso opláchněte pod tekoucí vodou a dejte do hrnce. Očistěte zeleninu, dejte ji do hrnce a vařte cca 45 minut. Vyndejte zelené a kuličky, přidejte sůl a trochu maggi a je hotovo.

  2. Maso můžete obrat do polévky, stáhněte na dvojku a udělejte mezitím svítek tak, že na pánvičku dáte trochu oleje, asi 4-5 lžic a jak to bude horké, tak přidejte mouku, dejte 3 lžíce a jestli je to řídké, tak ještě trochu. Míchejte, až to začne hnědnout přidejte syrová vejce a malinko osolte a přidejte špetku pepře.

  3. Míchejte, až se vejce spojí a srazí s tou jíškou. Dělají se malé hrudky a to je ono, teď to nasypte do vařící polévky a ještě nechejte povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!