Kuřecí vývar s jíško-vaječným svítkem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kuřecí skelety
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- 2 vejce
- trochu celeru
- olej
- hladká mouka
- 3 kuličky nového koření
- pažitka podle chuti
- snítka libečku čerstvého nebo i sušený
- sůl
- pepř
- maggi, polévkové koření
Postup Kuřecí vývar s jíško-vaječným svítkem
Postup přípravy receptu
-
Vezměte hrnec, nalijte studenou vodu. Kuřecí maso opláchněte pod tekoucí vodou a dejte do hrnce. Očistěte zeleninu, dejte ji do hrnce a vařte cca 45 minut. Vyndejte zelené a kuličky, přidejte sůl a trochu maggi a je hotovo.
Maso můžete obrat do polévky, stáhněte na dvojku a udělejte mezitím svítek tak, že na pánvičku dáte trochu oleje, asi 4-5 lžic a jak to bude horké, tak přidejte mouku, dejte 3 lžíce a jestli je to řídké, tak ještě trochu. Míchejte, až to začne hnědnout přidejte syrová vejce a malinko osolte a přidejte špetku pepře.
Míchejte, až se vejce spojí a srazí s tou jíškou. Dělají se malé hrudky a to je ono, teď to nasypte do vařící polévky a ještě nechejte povařit.