Kuřecí v rajčatové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 stehenní kuřecí řízky (větší)
1 plechovka sterilovaných loupaných rajčat (240 g pevný podíl - nebo čerstvá loupaná rajčata, nakrájená na větší kousky)
1 cuketa (malá)
2 zelené papriky (menší)
1/2 cibule
100 g anglické slaniny
150 - 200 ml drůbežího vývaru
olivový olej
provensálské koření
sůl
cukr
tmavá jíška (instantní)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka a slaninu na kostky. Po chvíli přidáme nakrájené maso, cuketu a papriku a ještě chvíli restujeme, přidáme rajčata z konzervy i s nálevem (větší kusy pokrájíme).

  2. Osolíme, přidáme trochu cukru a bylinky, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Jestliže je omáčka moc řídká, můžeme zahustit instantní jíškou. Podáváme podle chuti s rýží, těstovinami, noky nebo kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!