Kuřecí tarhoňa z jedné pánve

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 šalotky
2 stroužky česneku
1 hrnek tarhoně
1,5-2 hrnky drůbežího vývaru
mražený hrášek+kukuřice
2 lžíce sojové omáčky
špetka kajenského pepře
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky a smícháme se sojovou omáčkou a pepřem. Necháme v pokojové teplotě hodinku uležet.

  2. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme maso a zprudka opečeme.

  3. Když maso zbělá, přisypeme tarhoňu a společně krátce opečeme. Zalijeme větší částí vývaru a pod poklicí dusíme cca 10 minut.

  4. Občas musíme promíchávat a během dušení přisypeme kukuřici a hrášek. Vývar doléváme podle potřeby.

  5. Po 10 minutách by měla být tarhoňa téměř měkká. Směs v pánvi dochutíme pepřem a solí, přikryjeme poklicí a necháme ještě dojít.

  6. Všechna tekutina by měla být vsáknutá a maso i tarhoňa měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!