Kuřecí stehýnka nadvakrát

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky
1 kg brambor
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce provensálskeho koření
sůl
pepř
olej
Trojobal:
hladká mouka
1 vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Zmiešame provensálske korenie, soľ, čierne korenie a sójovú omáčku a mäso dobre v zmesi obalíme. Necháme v chlade cez noc odležať.

  2. Druhý deň mäso obalíme v trojobale a rýchlo z oboch strán opražíme. Mäso nemá byť prepečené a mäkké.

  3. Do pekáča dáme trocha oleja a vymastíme ho. Na dno uložíme na tenšie kolieska nakrájané zemiaky, osolíme a na ne uložíme opražené mäso.

  4. Zakryté v rúre na 180°C dopekáme cca 30 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!