Kuřecí stehna v papiňáku na cibuli a hrášku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
trochu soli
1 PL oleje nebo másla
1 větší cibule
2 PL sojové omáčky
200 ml horké vody
200 ml sladké smetany
1 KL solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, mírně osolíme a v papiňáku na tuku z obou stran necháme osmahnout - zatáhnout. Odsuneme trochu stranou, přisypeme pokrájenou cibuli orestujeme do růžova.

  2. Podlijeme 200 ml horké vody, přidáme 2 polévkové lžíce sojové omáčky, hrnec uzavřeme a až začne syčet, vaříme na mírném plameni pod tlakem 10 minut. Pak hrnec odstavíme, ochladíme, otevřeme a stehna vyndáme na talíř.

  3. Ponorným mixerem rozmixujeme cibuli s vyvařenou šťávou (kdo nechce, nemusí). Ve smetaně rozmícháme lžičku solamylu, hrnec dáme zpět na sporák, uvedeme šťávu do varu, smetanu do ní vlijeme, přidáme hrášek bez nálevu, promícháme, vložíme maso a necháme 2 minutky povařit. Podáváme s rýží, já jsem dělala opět tu svou z tlakového hrnce, jen bez bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!