Kuřecí stehna na sušených rajčatech, hlívě a česneku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
4 hlívy ústřičné
5 kousků sušených rajčat v oleji
1 palice česneku
sůl
celý kmín
2 lžíce smetany na vaření
2 lžíce zakysané smetany
1/2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Stehna osolíme, okmínujeme a dáme na chvíli bokem. Do pekáčku nakrájíme na proužky hlívu a sušená rajčata, palici česneku rozkrojíme a dáme také do pekáče. Na tuto směs položíme osolená a okmínovaná stehna, zalijeme trochou vody a pečeme dorůžova.

  2. Během pečení aspoň jednou obrátíme, poléváme výpekem. Když jsou stehna dostatečně upečená, vyjmeme je z pekáče a dáme do tepla. Česnek vyjmeme a dáme bokem.

  3. Omáčku nalijeme do vhodného rendlíku, zavaříme a přilijme záklechtku s trochou vody. Přidáme sladkou smetanu, provaříme.

  4. Do vhodného hrnku dáme 1-2 lžíce horké omáčky a přidáme 2 lžíce zakysané smetany (zamezíme tím sražení). Promícháme a vše přidáme do rendlíku s provařenou omáčkou. Již nevaříme. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!