Kuřecí stehna na cibulovo-slaninovém zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
malá hlávka bílého zelí
2 cibule
100 g anglické slaniny v celku
koření na kuře
kmín
máslo
sůl
---
balíček Gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na nudličky, slaninu na kostičky a cibuli na klínky. Připravíme pekáček a zelí a cibuli promícháme. Osolíme a přidáme kmín.

  2. Na pánvi rozpustíme kousek másla a přidáme slaninu. Až slanina pustí tuk, osolené kuře opečeme z obou stran. Stačí chvíli, jen aby se zatáhlo.

  3. Výpek přidáme k zelí, nahoru položíme stehna a posypeme kořením. Na každé dáme plátek másla a malinko podlijeme vodou. Zelí a cibule pustí svou vodu. Pekáček přikryjeme a pečeme cca 50 - 60 minut, podle velikosti stehen.

  4. Krátce před dopečením cca 5-8 minut dáme stehna stranou a přihodíme neuvařené gnocchi. Zamícháme do zelí, vrátíme stehna a dopečeme už odkryté. Servírujeme smíchané zelí s gnocchi a nahoru položíme křupavé stehno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!