Kuřecí steak s cizrnovým pyré

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí plátky
4 vyzrálá rajčata
2 lžíce černých oliv
50 ml bílého suchého vína
čerstvé oregano
1 lžíce studeného másla
sůl
čerstvě mletý pepř
Cizrnové pyré:
150 g cizrny, namočené přes noc
hladkolistá petržel
olivový olej
citronová šťáva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Kuřecí maso osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a steaky zprudka opečeme. Vložíme rajčata, lístky oregana, podlijeme vínem a společně podusíme. Víno necháme vyvařit, přidáme olivy a necháme je prohřát. Na závěr zjemníme studeným máslem a už nevaříme.

  2. Předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Vodu z vaření nevyléváme. Cizrnu vložíme do mixéru, přilijeme trochu vody z vaření, osolíme a rozmixujeme na jemné pyré. Zjemníme olivovým olejem, zakápneme citronovou šťávou a vmícháme jemně nasekanou hladkolistou petržel. Dochutíme pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!