Kuřecísegedínz papiňáku

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

600 g kuřecích stehenních řízků
670 g kysaného zelí
250 g smetany na šlehání
2 dcl bílého vína
2 pl hladké mouky
3 pl sladké mleté papriky
1 kl drceného kmínu
2 pl oleje
2 větší cibule
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky.

  2. Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.

  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej na 2minuty osmažit. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme zatáhnout. Zasypeme kmínem, paprikou a 1minutu restujeme. Přidáme zelí, víno podlijeme 3 dl horké vody, přidáme bobkový list, nové koření a promícháme.

  4. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 8 minut.

  5. Po ochlazení hrnec otevřeme, guláš zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a za občasného promíchávání provařujeme na mírném plameni 10 minut. Je-li třeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!