Kuřecí salát s broskví

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Salát ledový, hlávkový…
Kuřecí prsa (pečená, grilovaná, vařená)
Broskev kompotovaná
Smetana zakysaná nebo jogurt
Peach (apricot) brandy nebo cognac či brandy
Citron
Sůl
pepř (raději bílý)
worcester
Pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Studené maso nakrájíme jak se nám podaří (na plátky, nudličky, kostky) a opatrně smísíme se smetanou ochucenou solí, pepřem, zastříkneme worcestrem a citronem.

  2. Sklenky (šampusky – raději misky, než flétny) vysteleme na slíže“ pokrájeným salátem.

  3. Na salát uložíme pokrájenou broskev, na ni smetanové maso“, zastříkneme alkoholem (může být kompotová šťáva + alkohol) a posypeme nadrobno sekanou pažitkou. Podáváme s teplým bílým pečivem a vínem stejné barvy, samozřejmě vychlazeným…


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!