Kuřecí s tuřínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích kousků (já měla ořez)
1 kus tuřínu
citronový pepř
sladká paprika
pálivá paprika dle chuti
1/2 stroužku česneku nebo špetka sušeného (nemusí nutně být)
sůl
olej
trochu vody nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Do oleje vmícháme koření a přidáme maso. Promícháme, necháme asi hodinu odležet.

  2. Směs vlijeme do kastrolu a zprudka restujeme. Podlijeme a dusíme asi 15 minut.

  3. Pak si očistíme tuřín, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Dusíme ještě asi 15 minut, podle toho, jak chceme mít tuřín měkký (u nás máme rádi tužší zeleninu). Další přílohu jsem už nedělala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!